شاهدان خوسار(خوانسار)

این سایت با هدف زنده نگاه داشتن یاد و خاطره دلاور مردان دفاع مقدس طراحی شده است.

شاهدان خوسار(خوانسار)

این سایت با هدف زنده نگاه داشتن یاد و خاطره دلاور مردان دفاع مقدس طراحی شده است.

شاهدان خوسار(خوانسار)
تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
آخرین نظرات
پیوندها

نگاهی دیگر به انتخابات

چهارشنبه, ۵ تیر ۱۳۹۲، ۰۸:۵۴ ب.ظ

یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران دست کمی از شگفتی نداشت. درحالی‌که اصول‎گرایان باورشان شده بود که پیروز قطعی انتخابات کسی غیر از نامزدهای مورد وثوق آنان نیست، نتیجه شمارش آراء پیروزی حسن روحانی نامزد نزدیک به اصلاح طلبان را نشان داد.

تیم رسانه‎ای اقتدارگرایان به فاصله کوتاهی پس از اعلام نتیجه شمارش آراء تلاش کرد واقعیت را کتمان کند و پیروزی را به نام اصول‎گرایی و شکست را به نام اصلاح طلبان ثبت کند و هر بار هم بهانه‎ای تراشید. گاه انصراف دقیقه ۹۰ محمدرضا عارف را بهانه کرد و گاه پیشینه و جایگاه سیاسی حسن روحانی را که اصلاح‎طلب نیست و ریشه در روحانیت مبارز دارد.

اما همه این‎ها حرف بود و خلاف واقعیت، چرا که جمع آراء سه نامزد مورد حمایت اصول‎گرایان و اقتدارگرایان و محسن رضایی با هم با برنده انتخابات برابری نمی‎کرد. عقلای اردوگاه اصول‎گرایی شکست را پذیرفتند؛ افراطی های راست اما نه.

افول ستاره جناح تندرو

نگاهی به نتایج شمارش آراء در استان‎های مختلف ایران نشان می‎دهد که تندروها در انزوا قرار گرفته‎اند. سعید جلیلی نامزد مورد حمایت جبهه پایداری و آیت الله مصباح یزدی که همراهان احمدی‎نژاد در سال ۸۴ را نیز با خود همراه کرده بود، تنها در دو استان قم و خراسان جنوبی بیش از بیست درصد آراء شهروندان را به دست آورد.

سعید جلیلی در خراسان جنوبی ۱۰۳ هزار رای و در قم ۱۲۱ هزار رای به دست آورد. با این حال در هیچ یک از این استان‎ها نیز نتوانسته است نفر اول انتخابات نام بگیرد. او تنها در استان‎های اصفهان، فارس، هرمزگان، یزد، خراسان جنوبی و قم توانسته است قالیباف دیگر نامزد مورد حمایت اصول‎گرایان را پشت سر بگذارد.

نامزد مورد حمایت افراط‎ گرایان در مناطق مرزی و اقلیتی ایران با اقبال کمتر از ده درصد رای دهندگان روبرو شده است. در استان کردستان ۴.۸ آراء به نام سعید جلیلی ثبت شده است. ۶.۱درصد رای دهندگان سیستانی و ۶.۷ درصد رای دهندگان کرمانشاهی و ۷.۳ درصد مشارکت کنندگان ایلامی نام سعید جلیلی را در برگه رای نوشته‎اند.

سهم او در خوزستان و گلستان ۸.۵ درصد و در آذربایجان غربی و اردبیل ۷ درصد است. در استان‎های لرستان، کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری هم به ترتیب، ۷.۴، ۷.۴ و ۸.۱ درصد آراء به نام نامزد ویژه جبهه پایداری بوده است.

رای‎های قومیتی

محسن رضایی که با فاصله اندکی از سعید جلیلی نفر چهارم انتخابات شده، در استان‎های خوزستان، چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویراحمد بیشترین میزان آراء را به دست آورده است. او در استان خوزستان ۴۵.۹ درصد، در چهارمحال و بختیاری ۴۴.۴ و در کهکیلویه و بویراحمد ۴۴ درصد آراء را به دست آورده است.

برخلاف سعید جلیلی و قالیباف که در زادگاه خود نیز انتخاب اول همشهریان نبوده‎اند، محسن رضایی در استان‎های بختیاری نشین ایران وضعیت نسبتا خوبی دارد و انتخاب نخست شهروندان بوده است. ۲۷.۸ لرستانی‎ها، ۱۸.۶ درصد ایلامی‎ها و ۱۴.۳ درصد بوشهری‎ها نیز به دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام رای داده‎اند.

این سه استان به لحاظ نرخ بیکاری و برخورداری از توسعه وضعیت مناسبی ندارند. لرستان و ایلام دو استان اول کشور در نرخ بیکاری هستند. در خوزستان نیز نرخ بیکاری بالاست.به نظر می‎رسد شعارهای محسن رضایی مبنی برای ریشه‎کنی بیکاری و پرداخت یارانه نقدی و ایجاد فدرالیسم اقتصادی در رای‎آوری او بی‎تاثیر نبوده است.

اصول‎گرایان چند پاره

علی‎اکبر ولایتی و محمدباقر قالیباف دو نامزد اصلی مورد حمایت اصول‎گرایان بودند که برخلاف وعده قبلی برای انصراف یکی به نفع دیگری تا آخرین روز در میدان رقابت باقی ماندند. قالیباف این‎بار برای رسیدن به کرسی ریاست‎جمهوری کم نگذاشته بود. ستادهای تبلیغاتی بی‎شمار به همراه رسانه‎های متعدد او را به پیروزی در انتخابات امسال امیدوار کرده بود اما شهردار تهران در روز موعود رای‎گیری در هیچ یک از سی استان کشور در صدر قرار نگرفت.

خراسان جنوبی، خراسان رضوی، خراسان شمالی، تهران، سمنان و البرز شش استانی هستند که قالیباف بیش از بیست درصد آرای شهروندان را به دست آورده است. او در خراسان شمالی ۳۳ درصد آرا را به دست آورده و ۳۲.۷ درصد رای‎دهندگان در خراسان رضوی هم به قالیباف رای داده‎اند.

کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان و چهارمحال و بختیاری هم سه استانی هستند که کمترین رای به نام قالیباف ثبت شده است. او در این سه استان به ترتیب ۵.۴، ۵.۸ و ۸.۹ درصد آرا را به دست آورده است.

ولایتی دیگر نامزد مورد حمایت اصول‎گرایان که حمایت حزب موتلفه اسلامی و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را به همراه داشت، تنها در دو استان قم و مرکزی توانسته است بیش از ده درصد آراء را به دست آورد. مجموع آرای ولایتی و قالیباف در هر یک از استان‎های کشور هم کمتر از آرای حسن روحانی، نامزد مورد حمایت میانه‎روها و اصلاح‎طلبان است.

نفوذ تغییر در شهرهای کوچک

حسن روحانی تنها در سه استان کشور انتخاب اول شهروندان نبوده است؛ استان‎های خوزستان، چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد که بیشترین رای را به محسن رضایی داده‎اند. بیشترین درصد آرای ثبت شده به نام حسن روحانی در مناطق اقلیتی ایران است. سیستان و بلوچستان، کردستان و آذربایجان غربی سه استان اول کشور در اقبال عمومی به نامزد مورد حمایت میانه‎روها در ایران به شمار می‎آیند.

او در سیستان و بلوچستان ۷۲.۵ درصد، کردستان ۷۰ درصد و آذربایجان غربی ۶۸ درصد آراء را به دست آورده است. پس از استان یزد با ۶۷ درصد آراء، اردبیل با ۶۰.۵ درصد و گلستان با ۵۹.۸ درصد دیگر استان‎هایی هستند که بیشترین رای به نام حسن روحانی ثبت شده است.

چهارمحال و بختیاری، خوزستان، قم و کهکیلویه و بویراحمد هم چهار استان کشور به شمار می‎آیند که کمتر از چهل درصد آراء به نام روحانی به ثبت رسیده است. با این حال او در استان قم با ۳۸.۶ درصد آرا انتخاب اول شهروندان بوده و در سه استان دیگر بعد از محسن رضایی نفر دوم انتخابات است.

نگاهی به گذشته

سال ۱۳۸۴اصول‎گرایان سه نامزد در رقابت انتخاباتی داشتند. محمود احمدی‎نژاد که سعید جلیلی در انتخابات امسال جایگزین او شد، قالیباف که یک بار دیگر به میدان آمد و علی لاریجانی که نامزد مورد حمایت محافظه‎کاران سنتی ایران بود و امسال جایش را به ولایتی داد.

اصلاح‎طلبان و میانه‎روها  نیز در آن دوره با مهدی کروبی، مصطفی معین و هاشمی رفسنجانی پا به میدان رقابت گذاشته بودند. بازخوانی نتایج آن دوره از انتخابات به خوبی راه پیروزی حسن روحانی در این دوره را نشان می‎دهد.

احمدی‎نژاد، قالیباف و لاریجانی، هشت سال پیش در استان‎های تهران، سمنان، قزوین، قم، خراسان جنوبی، مازندران، کرمان، سمنان،خراسان رضوی، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، یزد و اصفهان توانسته بودند بر رقبای اصلاح‎طلب خود پیشی بگیرند.

در سه استان آذریایجان غربی، آذربایجان شرقی و اردبیل نیز محسن مهرعلیزاده انتخاب اول شهروندان بود. مهرعلیزاده به دلیل همزبانی و ترک بودن توانست در این سه استان بر رقبای خود پیشی بگیرد همان‎گونه که محسن رضایی امسال در خوزستان، چهارمحال و بختیاری و کهکیلویه و بویراحمد این راه را در پیش گرفت.

در این دوره از انتخابات اصلاح‎طلبان و میانه‎روها سرانجام به یک اتحاد و ائتلاف رسیدند. همزمان، کارنامه احمدی‎نژاد نامزد مورد حمایت جبهه مشترک محافظه‎کاران سنتی و اقتدارگرایان در چهار سال پیش آنقدر ضعیف و پر از اشتباه بود که رای‎دهندگان در شهرهای کوچک هم به شعارها و وعده‎های پوپولیستی نامزدهای وابسته به این جبهه توجهی نکردند و در نهایت این نامزد اصلاح‎طلبان و میانه‎روها بود که توانست توجه و رای شهروندان را جلب کند.     

                                                     مدیر وبلاگ

 
موافقین ۰ مخالفین ۰ ۹۲/۰۴/۰۵
محله پایتخت

نظرات  (۱۲)

من ملک بودم و فردوس برین جایم بود.
آره بعدژ یادم بومه که فامیلیژون عربو. اندی ذیقم بکرت که فقط تراوش خاطراتم بکرت.بشتان به 25 سال قبل.
پاسخ:
همین که شما ذیق کردین واسه هاما وسو.
زندانی آخه خداوکیلی این جی اسمو؟ آدم دلژ ادگیرکو: حالا به هرحال زندانی جان اون که شما داژدین مش رحیم عربو فکر کران اشتباد کردین.الهی آم اسد خدا رحمتژ کرو چه صدای دلنشینیژ دارت چندی زحمتژ مین مسجد بکشا.این دوساله که محرم بومین خوسار خیلی یاقاژ مین مسجد خالی به. چه چایا خوشمزه ای راستژ کرت روحژ شاد. راستی واس عکساژون بشدین سراغ خونواده هاژون
آخ... مش رحیم؟ همون گه گوسفندژ دارت. آم رحیم پسین به پسین گوسفنداژ از صحرا اتارت. مین کیچه به هوای صدا زنگولا ادوستیدان برین. هررو به مون که ارسا اژوات خبه بوبا...این وریه مال تو. این بزغالیه مال تو....آخ که هلاک اون کوله پشتی و چوبدستی شم.
پاسخ:
       ممنون از اظهار نظرتون

متشکران برا یا خوای عزیز

احتمالا برا

انشا... همیشه در زندگیدون شاد بدین

 

پاسخ:

نه همون برا

 

داران تلاش کران عکس ها آپلود کران ممکنو موفق  نگنایان چون سرعت کمو  اگه نگنا امشی عکس ها منتشر کران.

اینشاءالله تصمیم داران تصاویری از همه محل تهیه کران و منتشرکران. در باره گذشتگان محله مثل حج حسن مقیمی، آم اسد سعیدی، مش رحیم  عزیزی  و حج  رضا سعیدی و بقیه بزرگان محل اگه عکس یا خاطره ایی دریافت کران منتشر کران. کمک کردین تا با این وبلاگ خاطراتمون زنده کرمین و بعد اگه بگنو یگ تشکیلات منسجمی راست کرمین.

سلام خسته نباشید

میشه لطف کنید سایت رو از حال و هوای سیاست یک کم خارج کنید حال و هوای تابستونی به سایت بدید فصل زردلی تکوندنو.......فصل هول کوشته تکونیو......فصل سو کودکونا.......

یادژ بخیر با آجی و آقاجان و داشی و گلباجی اشیدین مین رزا از صاحب تا هول شی چندی هول کشتمون جمع کرت بعدژ چندی فعه دورشمکی امونوات حالا در حسرت اون روا دارمین اسیزمین

یاد آجی ها و آقاجانا بخیر

راستی مون تازه شمام واوستی

امگو هی مزاحمدون گنان

اگه دوستدون دارت نظرم مین سایت ندین اگرنه همین که یک یاقایی واویسکو حرفای دلم بواژان خیلی واسم ارزش دورو

واقعا خدا خیردون دو

بشان بقیه رفیقام جی دعوت کران مهمونی سایتدون

ببخشدین امگو سردون شلوغ کران

خسته گنایان از بوی دید و دم این شهرا از بی محبتی ها از غرولندها و از خیلی چیاتر.........

پاسخ:

من مخلص شما هان. قدمدون سر چشم همین الان دوتا عکش قشنگ از خوسار منتشر کران.

چشم من جی دنبال شادیانی. وقتی بعد انتخابات مردم خوشحال کنانده من جی از خوشحالی مردم خوشحال گنایان.

من انرژی ادگیران وقتی ادینان یکی مثل شما خوشحال کران.

 

از همه این ها گذشته آقای روحانی خودش هم جا خورد فکرنمی کرد با این اختلاف رئیس جمهور بشه

پاسخ:
بله من هم تا روز سه شنبه که آقای خاتمی و هاشمی از ایشان حمایت نکرده بودند فکرش را نمی کردم. از روز سه شنبه جو برگشت و  تقریباً برای خیلی ها قطعی شده بود که آقایان روحانی و قالیباف به مرحله دوم می روند. مردم ما غیر قابل پیش بینی هستند. امروز خوشحالی ما این است که تقریباً همه راضی هستند و آرامشی در کشور بوجود آمده که حفظ آن  لازم است.

شرمنده فراموش کردم آدرس پست الکترونیک خودم رو اعلام کنم ای کاش می دونستم چه کسی پشتیبانی این سایت رو به عهده گرفته هر کی هست خدا خیرش بده

یاد همه ی شهدای عزیز محله مون بخیر

خدایا ما رو شرمنده ی این عزیزان نکن

دست مریزاد بر همه شما 

پاسخ:

به دلایلی فعلاً بهتره گمنام بمونیم. مهم اینه که از شهدا و محله بنویسیم انشاء الله در آینده از هیئت جعفری هم می نویسیم. از بزرگان محل از آنهایی که با چه ذوق و شوقی مسجد جدید را بنا نهادند. از اذان های زیبای مرحوم آقا اسدالله سعیدی.

از حاج حسن مقیمی و سایر بزرگان که چه زحماتی برای محله کشیدند. از رزمندگان محله که ساک به دست 8 سال رفتند و آمدند و برخی ها رفتند و دیگر برنگشتند.

وای چه لذت بخشه من نمی دونستم محله زیبامون هم وبلاگ داره الهییییییییییییییییییییییییییییییی
پاسخ:

       ممنون

انشاء االله در آینده در  مورد پایتخت مطالب بیشتری خواهیم نوشت.

۰۷ تیر ۹۲ ، ۲۳:۵۲ عباس جنابی
خیلی سر از سیاست درنمیارم
ولی اون عکس رزمندگان خوانساری خیلی جالب بود
پاسخ:

سلام

ممنون از اظهار لطفتون اون عکس یکی از عکس های برتری است که توسط تبلیغات جبهه و جنگ در سال 1367 آخر جنگ گرفته شده است.

پاسخ دیوار

اصلاً خودت هم می دونی چی نوشتی. برادر من خوب همین انتخابات واسه اینه که اگه راضی نیستی بری یک نفر جدید انتخاب کنی.

پاسخ:
با سلام

این پیام را تایید می کنم ولی خواهشاً از دوستان تقاضا دارم پاسخ های پیام های توهین آمیز را ندهند.
شما بسیجیا ویه مشت ادمای که اسم خودنو گذاشتید اصلاحی واصولی دمار ما مردم در اوردنی بس کنید پاتختیا یه چیزی میگن نمیدونم اون کمش براخودش میگه که ما به روحانی رای دادم حالا همدون که کار واب از اسیاب گذشتو انوقت مردم بیشتر بدبختر شدنی اونوقت باید خجالت بکشیند
پاسخ:
با کمال احترام لطفاً جانب ادب را رعایت فرمایید.
تحلیل جالبی بود ممنون
فقط چرا از غرضی ننوشتین:)

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی